06 - 55778580       karin@sungtao.nl

Tai Chi Tao ook voor kinderen


Voor iedereen en vooral voor kinderen is het fijn om een manier te vinden om zichzelf te ontladen. Bij de meeste activiteiten, op school, op je werk, thuis ben je heel vaak naar buiten gericht. Het is fijn om een moment te creëren waarbij je alleen bezig bent met je eigen energie, zodat je alle spanningen van de dag los kunt laten.
Er wordt met name van kinderen een hoop verlangd. Op school moeten ze zich inspannen om te leren. Tussendoor blijven veel kinderen over en na schooltijd gaan ze soms ook nog mee met de opvang. Vaak hebben kinderen al een heel vol weekprogramma. Hartstikke leuk maar het vraagt ook veel van ze. Tai Chi kan kinderen helpen om alle drukte van zich af te laten glijden en even alleen maar te concentreren op hun eigen energie.
En dat geldt natuurlijk ook voor andere leeftijden. Door diepe ademhaling en grote, langzame bewegingen kom je weer in je lijf. Je wordt je niet alleen bewust van de energie in het eigen lichaam maar ook van de energie om je heen en die van andere mensen. Zo kan Tai Chi het bewustzijn op een speelse manier vergroten.

        

We werken graag met beelden en korte verhalen, teksten. Kinderen kunnen zich vaak goed inleven en hebben hier ook veel plezier in! Naast rustige bewegingen is er ook ruimte voor meer actieve oefeningen wat zorgt voor een afwisselend programma. Tai Chi bevordert de creativiteit en het concentratievermogen. Kinderen kunnen zelf een beweging bedenken, die helemaal past in de Tai Chi les. Die kunnen we dan met z’n allen proberen en dat is erg leuk!
We doen regelmatig een oefening met de 5 elementen: Water, Hout, Vuur, Aarde & Metaal. Met een verhaaltje worden de kinderen meegenomen in de oefening en zo onthouden zij deze ook gemakkelijker.

Het werken met kinderen is vooral leuk omdat zij zo dicht bij hun gevoel staan en het fijn vinden om nieuwe dingen te leren. Kinderen leren zichzelf te ontladen van spanningen en zichzelf ook weer op te laden met nieuwe energie! Zij kunnen de energiestroom gemakkelijk volgen.
Alles wat de kinderen leren in de les, kunnen zij toepassen op ieder moment van de dag dat ze het nodig hebben, bijv als zij het druk hebben gehad of moeite hebben om in slaap te komen. Of gewoon als ze lekker in hun vel willen zitten!


Woensdagmiddag Tai Chi Tao voor de jeugd

We gaan op de woensdagmiddag tijd inruimen voor de schooljeugd.
Aan de hand van onder meer verhalen, de 5 elementen en daarbij het gebruik van verschillende materialen willen we een programma aanbieden waarin kinderen ervaren wat energie is en hoe dat in het eigen lijf voelt. Een gevarieerd aanbod waarin actieve en rustige momenten voorkomen. Je eigen energie – daar gaat het om! Daarmee gaan we spelen en oefenen. Benieuwd wat het met jou doet!! De aandacht naar jezelf brengen, je concentratie verbeteren en meer rust voelen. Tai Chi Tao doe je voor jezelf en is leuk om samen te doen!!

Woensdagmiddag 13.30 - 14.30 uur

Tarief losse les € 6,50;    5-rittenkaart € 30,--

Meld je gerust aan voor een gratis proefles.

karin@sungtao.nl

06-55 77 85 80