06 - 55778580       karin@sungtao.nl

 

Historie

Sinds 1993 is Sung Tao gevestigd in Roosendaal, opgericht door Henny van Geel. Het Tai Chi Tao Centrum waarmee het toen begon werd later uitgebreid met een Natuurgeneeskundige praktijk en een opleidingsinstituut.

Begin jaren 90 is Henny vanwege bewegingsklachten (fibromyalgie, whiplash) in aanraking gekomen met Tai Chi. Haar klachten verminderden daardoor en haar interesse in Tai Chi was gewekt. Ze volgde bij Ruud Westerkamp een opleiding tot Bocam-therapeut en Tai Chi-docent. Ze specialiseerde zich later bij Jan Kraak in de Tai Chi Tao. Hij inspireerde haar om deze ervaringen met anderen te delen.

In 1999 vestigde zij samen met haar man Sung Tao aan de Raadhuisstraat. Vanwege een groeiende belangstelling en op verzoek van Jan Kraak, is Henny begonnen met het opleiden tot TCT-docent en TCG-therapeut.

Zij heeft zich altijd verder ontwikkeld, ontving de eretitel Chi Kung Docent en werd beëdigd tot therapeut bij de Fagt en de opleiding werd geaccrediteerd als HBO-opleiding.

In 2017 draagt Henny Sung Tao over aan mij.


                                                                                                          


Karin Lindhout (1963)

Na ruim 12 jaar ervaring met Tai Chi en andere bewegingsvormen ontmoette ik in 2012 Henny en ben ik bij haar lessen gaan volgen. Dit was voor mij de eerste kennismaking met Tai Chi Tao. Ik kampte met diverse klachten door een auto-immuunziekte aan de schildklier en door de beoefening van Tai Chi Tao/ Chi Kung ervoer ik dat de energie weer ging stromen.

Het mooie van Tai Chi Tao is dat ik, door met deze bewegingsvorm aan de slag te gaan, de regie terug kreeg over m’n gezondheid. Dit inspireerde mij zo, dat ik de opleiding tot docent Tai Chi Tao en Natuurgeneeskundig therapeut T.C.G. ben gaan volgen bij Sung Tao. Na het behalen van mijn akte van bekwaamheid heb ik de kans gekregen om het bedrijf Sung Tao van binnenuit te leren kennen door mee te mogen kijken en samen te werken met Henny van Geel. De medische basiskennis heb ik in 2016 gehaald.

Het is mijn passie om vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde en de sessies mensen te begeleiden die allerlei klachten en bewegingsbeperkingen hebben. Het mooiste daarin is om mensen hun mogelijkheden te laten ontdekken zodat zij zelf ook weer regie krijgen over hun gezondheid. Het feit dat je dat samen met de deelnemers bereikt is verrijkend voor hen, maar zeker ook voor mij. Hun reacties en vragen geven me steeds een uitdaging om te zoeken naar antwoorden in zowel adviserende en in bewegende zin. Het bewegen vanuit de vijf elementen laat ons de energie voelen. Iedereen kan binnen de eigen mogelijkheden ontdekken, ervaren, voelen hoe het is om lichaam en geest in balans te krijgen.

Daarnaast biedt Sung Tao mij een mooie kans om Tai Chi Tao en de Traditionele Chinese Geneeskunde op allerlei manieren uit te dragen en te delen. Samen met deelnemers, docenten en belangstellenden dit gaan doen in bestaande en nieuwe activiteiten zet alles heerlijk in beweging. Beweging is de essentie van wat Sung Tao is! Ik nodig ieder van harte uit om mee te komen doen! Op de website vind je meer informatie en als je zin krijgt: kom naar de Raadhuisstraat: je bent van harte welkom!

Sung Tao

Sung Tao (Ontspannen Levensweg) is een erkend instituut door Beroepsvereniging FAGT. Het instituut is opgericht in 1993.

Sung Tao  is aangesloten bij de volgende instanties:

* Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten (FAGT);

* Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ);

* Stichting Taijiquan Nederland (STN) /  SKWN / NOC*NSF- via de NCS.

                              

De zaal aan de Raadhuisstraat waarin o.m.de Tai Chi Tao- Chi Kungs verzorgd worden.