06 - 55778580       karin@sungtao.nl

Workshops

Als deelnemer bij Sung Tao en als belangstellende is er de mogelijkheid om deel te nemen aan diverse workshops.
Deze vormen een verdieping in bepaalde chi-kungs of heel specifieke vormen.

Ze worden doorgaans gegeven op zondagen van 10.00 - 16.30 uur.

Aan de workshops wordt ook deelgenomen door docenten Tai Chi Tao; voor deze doelgroep betreft het dan een bijscholing.

Prijs € 75 / €85 (indien niet ingeschreven bij Sung Tao) - Geheel verzorgde dag incl. lunch; bewijs van deelname of bijscholingscertificaat met 6 punten.


Algemene voorwaarden WORKSHOPS zie onderaan pagina bijscholing/workshops


zondag 13 januari 2019 (dit is een nieuwe datum ter vervanging van 14-10-2018)

Geuren en de vijf elementen

Aromatherapie is het gebruik van 100% zuivere etherische oliën. Met hun werkzame stoffen en geuren dragen zij bij aan meer balans, gezondheid en een groter bewustzijn. Geen enkel ander zintuig werkt zo sterk en direct in op onze lichamelijke en psychische gesteldheid als de neus.

Met behulp van de keuze van oliën op basis van de vijf elementenleer versterk en ondersteun je op een eenvoudige manier lichaam en geest.
We gaan het hebben over een aantal oliën, hun geur, kleur en werking. Je krijgt kennis en manieren aangereikt voor het veilig gebruik van de oliën.
En we maken een geurreis waarbij je een aantal oliën gaat ruiken en ervaren. Je vertrekt hierbij vanuit je eigen emotie.

De meest toegepaste manier voor het gebruik van etherische oliën is het inademen. Op deze manier kun je hun werkzame en energetisch krachten optimaal ervaren.
In het 2e gedeelte van deze dag ga je diverse ademhalingsoefeningen leren in combinatie met etherische oliën. Zodat je deze zowel voor jezelf of in een groep kunt toepassen.

Deze dag in het teken van geuren wordt verzorgd door Joes Bink / aromatherapeute

Inschrijfformulier Geuren en de 5 elementen


4 november 2018 van 10.00 - 16.30 uur

Chi Kung op de stoel     deze is helaas vol geen plaatsen meer beschikbaar

Er blijkt, vanuit regelmatige vragen en opmerkingen, behoefte en belangstelling te zijn voor zittende Chi Kung oefeningen.
Lies en Henny hebben zich hierin verdiept en hebben een mooi aanbod samengesteld gebaseerd op oefeningen van o.a. Paul Lam en Chinese Health Chi Kung “Shi Er Duan Jin”.

Deze Chi Kung-oefeningen zijn zeer geschikt voor mensen met bewegingsbeperkingen en ze zijn uiteraard zittend uit te voeren.
Je kan dit combineren door de oefeningen ook staand of lopend uit te voeren, rekening houdend met de beperkingen van je deelnemers. Altijd Tao dus…!

De doelgroepen die je hiermee kunt bereiken zijn mensen met reumatische aandoeningen zoals artritus , artrose e.d. , maar ook voor de senioren onder ons die wat minder beweeglijk worden. Denk aan de bewoners in verzorgingstehuizen, revalidatiecentra enz.

Het belooft wederom een interessante dag te worden waarin een uitgebreide reader wordt aangeboden met de nodige toelichting van hoe en wat.

   Deze dag wordt verzorgd door Henny van Geel en Lies Manie, natuurgeneeskundige therapeuten TCG en Tai Chi Tao – Chi Kung docenten.

Inschrijfformulier Chi Kung op de stoel


25 november 2018 van 10.00 - 16.30 uur

5 elementen Chi Kung van Dr. Sie Lukas Kasenda

De vijf elementen Chi Kung van Dr. Sie Lukas Kasenda is een mooie waardevolle aanvulling op de vele Chi Kungs en alle vijf elementen vormen.
Dr. Sie Lukas Kasenda is arts, homeopaat en een bekend Tai Chi / Chi Kung Docent in Düsseldorf.

De vijf elementen Chi Kung begint vanuit de drie-cirkelstand, je leert in langzame, vloeiende bewegingen hoe je je diep kunt ontspannen.
De uitgebalanceerde oefeningen oriënteren zich op de elementen water, hout, vuur, aarde en metaal, wekken in korte tijd veel energie op en schenken meer rust in je dagelijkse leven.

Deze bijscholingsdag staat in het teken van bewegen waarbij het volgende aan bod komt:

  • drie ontspanningsoefeningen
  • driecirkelstand
  • water
  • hout
  • vuur
  • aarde
  • metaal
  • slotoefening
  • dans met de Chi bal
  • ontspannen lopen

Deze dag is zeker de moeite waard, de bewegingen zijn ook goed te gebruiken in de reguliere lessen en voor het therapeutische deel.
We verheugen ons erop om er samen met jullie een bijzondere, leerzame, Chi-volle dag van te maken.

Deze dag wordt verzorgd door Irene Huisman en Louisa Wever. Zij zijn ervaren Tai Chi – Tao / Chi Kung Docenten en hebben o.a. cursussen en workshops gevolgd bij dr. Sie Lukas Kasenda in Duitsland.

Inschrijfformulier Sie Lukas Kasenda


2 december 2018 van 10.00 - 16.30 uur

Tai Chi Bang 1, 2 & 3

De Tai Chi Bang is een vorm ontwikkeld door Master Jesse Tsao. Het is een vorm met een korte stok. Alhoewel dit een nieuw ontwikkelde vorm is, is het trainen met de Bang al ongeveer duizend jaar oud en vindt haar oorsprong in de legende van de Acht Onsterfelijke Heiligen (the Eight Immortals) van Penglai.

Deze workshop is geschikt voor beginners, gevorderden, docenten en therapeuten.

Ikzelf gebruik de vorm in mijn lessen omdat deze een goede basis geven voor het ontwikkelen van de Tai Chi-vaardigheden. Maar ook omdat mensen deze vorm meestal vrij snel onder de knie kunnen krijgen waardoor ze een goed gevoel krijgen en gemotiveerd verder gaan. Daarnaast gebruik ik elementen uit deze vorm als therapeut. Het mooie is dat de bewegingen goed vanaf een stoel uit te voeren zijn en eenvoudig aanpasbaar zijn. Ik verwerk de bewegingen uit de vorm in meditatieve loopjes of losse elementen-bewegingen.

  

De vorm bestaat uit drie delen.
In het eerste deel wordt het stokje vastgehouden tussen de handpalmen en worden de Laogong-punten gestimuleerd. Dit deel legt de basis voor het Tai Chi-voetenwerk (gewicht overbrengen gelijk met de handen, vooruit stappen, terug stappen, etc.) en ontwikkelt concentratie en ontspanning, maar is ook goed voor een gecontroleerde ademhaling en balans. Delen uit het eerste gedeelte kunnen eenvoudig gebruikt wordt als meditatieve bewegingen en loopjes.
In het tweede gedeelte is er meer aandacht voor gewrichts-draaiingen en –strekkingen en draaiing van het middel. Bewegingen uit dit deel zijn goed voor de gewrichten en is zeer goed voor mensen met artrose in handen en armen. In dit gedeelte wordt het stokje omvat door de handen en dit geeft weer een andere dynamiek aan het handenwerk omdat meestal één hand de stok vasthoudt terwijl de andere hand de stok losser omvat (yin/yang-balans tussen de handen). Het tweede deel gaat qua coördinatie en balans weer een stapje verder dan het eerste deel.
In het derde deel komt de zelfverdedingskant van de Tai Chi Bang aan bod.

De eerste twee delen zijn ook goed op een stoel uit te voeren.
Tijdens deze bijscholing/workshop zullen de eerste twee delen behandeld en gedocumenteerd worden. Het derde deel is een martiaal deel en valt buiten de doelstelling van een bijscholing/workshop. Voor geïnteresseerden kan dit deel eventueel gedemonstreerd worden. Stokjes zijn aanwezig op de workshop. Deze zijn ook evt. te koop (€ 3).

In deze workshop Tai Chi Bang komen alle delen langs, alsmede hoe ze uitgevoerd kunnen worden op een stoel of meditatief. Ook komt er massage met het stokje aan bod. De workshop wordt begonnen met enkele warming-up-oefeningen met het stokje.

Deze dag wordt verzorgd door Nathalie Tekke, TCT docent/ natuurgeneeskundig therapeut TCG.

Inschrijfformulier Tai Chi Bang