06 - 55778580       karin@sungtao.nl

Bijscholing

Om je licentie te behouden en als erkend Docent of Therapeut te mogen werken dienen jaarlijks bijscholingen te worden gevolgd. Dat staat zo beschreven in het Reglement van Sung Tao. Zo houden we de kwaliteit hoog en verbreden we onze kennis steeds verder zodat we onze cliënten steeds beter terzijde kunnen staan.
Voor het komende jaar staat een aantal bijscholingen gepland. Zie hiervoor onderstaand overzicht met uitgebreide info en de inschrijfformulieren.

WORKSHOP

Het is als deelnemer binnen Sung Tao en als geïnteresseerde met Tai Chi Tao-ervaring mogelijk aan de bijscholingen deel te nemen. Je neemt dan deel aan het programma als workshop-bezoeker.  De workshops zijn dus voor iedereen toegankelijk.

kosten
Indien anders vermeld op het inschrijfformulier zijn de kosten voor deelname voor docenten/therapeuten, opgeleid binnen Sung Tao, en deelnemers van Sung Tao € 75,--.
Overige deelnemers betalen voor een dag € 85,--. Overige informatie vindt u op het inschrijfformulier horend bij het gewenste programma.Onze bijscholings- / workshopdagen zijn volledig verzorgd.

compleet verzorgd
Het programma vindt plaats in onze Tai Chi - ruimte. Pauzes, toelichtingen worden verzorgd in onze zitruimte. Thee, koffie,water enkele frisdranken zijn aanwezig. Op tafel staat koek, fruit enz. De lunch wordt in de meeste gevallen verzorgd; U kunt uw wensen voor een broodje kenbaar maken en er is verse soep, fruit en yoghurt.

Inschrijfformulieren

Bij elke workshop / bijscholing wordt een downloadbestand gegeven. Door op de betreffende link te klikken zal je internetbrowser dit meteen openen met een venster. In dat venster kun je de keuze maken het bestand direct te openen of op te slaan. Je kunt het dan terugvinden in je downloadmap in je verkenner.


Programma 2020

22 maart 2020

Shibashi 3 door Nathalie Tekke,
Tai Chi Tao Docent en Natuurgeneeskundig Therapeut TCG verbonden aan de docentenmodule bij Sung Tao.

Kosten:                € 75,-- / € 85,--.
Tijden:                10.00-16.30 uur
Locatie:               Sung Tao, Raadhuisstraat 36 b, Roosendaal
Info:                     Karin Lindhout 06-55778580
                              karin@sungtao.nl
                              www.sungtao.nl


Shibashi 3
Shibashi Set 3 is net zoals Set 1 en 2, een Chi Kung-serie bestaande uit 18 bewegingen en is ontwikkeld door door Tai Chi-meester He Wei-Qi en Chi Kung-meester Lin Hou-Sheng.
Shibashi Set III biedt een kennismaking met Nei Gong, (interne cultivatie).
De mentale aspecten, intentie en bewustzijn, spelen een belangrijke rol en zijn essentieel voor de bewegingen.

                            

Intentie is wat leven in de vorm brengt. Naarmate men vordert, begrijpt men dat de precisie van de vorm, b.v. de exacte hoek van het lichaam of de positie van de hand niet zo belangrijk is als het begrijpen van de onderliggende elementen van de vorm.
Denk aan het Wu Wei-principe: laat dingen natuurlijk gebeuren (het ‘niet handelen’). . . het subtiele kan niet worden gedwongen.

De bewegingen vergen soms wat meer flexibiliteit van het lichaam dan nodig is in Set 1 en 2, maar alles is aanpasbaar.
Belangrijk bij Tai Chi en Chi Kung is dat je binnen je grenzen blijft en vanuit ontspanning blijft bewegen!

5 april 2020

Tijd voor jezelf door Henny van Geel en Lies Manie,
Henny en Lies zijn Natuurgeneeskundig Therapeut TCG - Tai Chi Tao- Chi Kung Docent

Kosten:                € 75,-- / € 85,--.
Tijden:                10.00-16.30 uur
Locatie:               Sung Tao, Raadhuisstraat 36 b, Roosendaal
Info:                     Karin Lindhout 06-55778580
                              karin@sungtao.nl
                              www.sungtao.nl

Tijd voor jezelf , tijd voor NU, kom in je kracht

De meeste mensen laten zich constant meeslepen door hun problemen en zorgen. Daarmee verdwijnt de aandacht voor het huidige moment – het nu – en voelt men zich ongelukkig. Het leven wordt niet echt geleefd, omdat men in gedachten steeds ergens anders is. In een tijd waar alles draait om stress, haast en zoveel mogelijk doen in zo weinig mogelijk tijd, krijgen steeds meer mensen behoefte aan rust in hun hoofd.

Tijdens deze interessante en intensieve dag gaan we na hoe dit bij onszelf is.

Hoe kijk jij de wereld in, welke hersenhelft is dominant bij jou, de linker of de rechterhersenhelft of een helikopter view?

We gaan onze drie energiebronnen na, de drie Dantians.

Hoe worden deze gevoed? Hoe kom je in je kracht ­?

We besteden aandacht aan de nieuwste inzichten van de invloed van muziek op de hersenen en hoe muziek inwerkt op de Dantians .

Behalve een kijkje bij jezelf via de San Bao / SanTi gaan we ook de vijf elementen na. Misschien kunnen we ontdekken welke elementen bij jou op de voorgrond treden.

Wat we ook ontdekken, bij alles is de leidraad tot verandering, Yin en Yang.

Rustige ademhaling

Het lichaam ontspannen

De emoties kalmeren

Het denken loslaten

Door middel van muziek en mooie Tai Chi Tao / Chi Kung oefeningen krijg je nieuwe energie , nieuwe verbindingen in de hersenen.

Het zijn steeds kleine aanzetten, kleine duwtjes die leiden tot andere gedrag. De Kracht van denken.

Een Bijscholing / Workshop waarvan je gaat glimlachen naar het leven.

Met dank aan Ruud Westerkamp , Mieke Roovers en Jan Jaap Westerkamp. Zij hebben ons hiervoor geïnspireerd.

“NOA “Welkom op deze dag , vol is vol ( 14 - deelnemers)

Eventueel nog een herhaling en/ of vervolg.

Met een warme Chi volle groet van ons, Henny van Geel en Lies Manie.

Zondag 7 juni 2020       Tao in de Pekingvorm

Zondag 11 oktober 2020 Tao in de Yangvorm,

verzorgd door Henny van Geel,
Natuurgeneeskundig Therapeut TCG – Tai Chi Tao- Chi Kung Docent ,
specialisatie TCT Docent in de “Vormen”.

Kosten:                € 75,-- / € 85,--.
Tijden:                10.00-16.30 uur
Locatie:               Sung Tao, Raadhuisstraat 36 b, Roosendaal
Info:                     Karin Lindhout 06-55778580
                              karin@sungtao.nl
                              www.sungtao.nl

TAO in Pekingvorm en Yangvorm  

Op deze dagen worden de vormen uitgediept. Samen gaan we de bewegingen technisch uitvoeren en de werking ervan wordt toegelicht vanuit de TCG, de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarbij worden de 5 elementen betrokken: wat wordt in beweging gezet, de werking via de meridianen en heel belangrijk binnen Sung Tao, het aanpasbare. Hoe kunnen we de vormen toegankelijk maken en houden binnen ieders lichamelijke mogelijkheden? Dus aandacht voor de TAO bij de uitvoering van zowel de Peking- als de Yangvorm.

Juist door de aandacht voor het Tao en door de stapsgewijze benadering en begeleiding is deze bijscholing / workshop geschikt voor zowel beginners als voor gevorderden binnen de Tai Chi (Tao).

Voor docenten en deelnemers/belangstellenden een heuse aanrader; bij alle bewegingsvormen, uitgevoerd binnen Sung Tao, kan deze dag dienstbaar zijn en haar vruchten afwerpen.

Docenten die de opleiding hebben gevolgd in de “Tao in de Pekingvorm/de Yangvorm“ komen door het bijwonen van deze bijscholing in aanmerking voor een certificaat met 6 bijscholingspunten t.b.v. het behoud van hun licentie.

Tijdens de dag wordt gebruik gemaakt van een uitgebreide beschrijving van de vorm en een cd met de gebruikte muziek. Ook is een dvd beschikbaar (indien gewenst aankruisen op inschrijfformulier).

DVD Peking / DVD Yang € 15

Zondag 14 juni 2020 en/of 28 juni 2020 / 10.00 – 16.30 uur
Verzorgd door Heidi Keepers,

Tai Chi docent van Yo-Shi en massage therapeut TCM in Breda e.o.

Kosten:                € 75,-- / € 85,--.
Tijden:                10.00-16.30 uur
Locatie:               Sung Tao, Raadhuisstraat 36 b, Roosendaal
Info:                     Karin Lindhout 06-55778580
                              karin@sungtao.nl
                              www.sungtao.nl


Wudang oefeningen voor de korte vorm

Heidi heeft jarenlange ervaring in het aanreiken van Tai Chi en Chi Kung aan deelnemers en docenten. Ze geeft haar kennis en vaardigheden van Tai Chi en TCM graag door.
In Breda e.o verzorgt ze wekelijks lessen aan verschillende doelgroepen waarbij ze de oefeningen aanpast aan de mogelijkheden van haar deelnemers.

Ze wordt een bekend gezicht bij Sung Tao door de bijscholingen/workshops die ze de afgelopen jaren heeft gegeven. Heidi speelt in op de behoefte van de docenten/deelnemers en reikt persoonlijke adviezen aan zodat je als docent de oefeningen kan toe passen in je lessen. Ze heeft veel aandacht voor het aanpassen van oefeningen zodat het voor iedereen uitvoerbaar is en het de doorstroming van het Chi bevordert.

De opbouw van de bijscholing/workshopdagen bestaat uit losse oefeningen en achtergrondinformatie. De oefeningen kunnen worden verdiept en samengebracht tot een geheel.

Binnenkort volgt meer informatie over deze bijscholing/workshopdagen.

  • Schrijf je je voor beide dagen in, dan ontvang je een korting van € 10,-

5 en 6 september 2020
Chinese Health Qigong door Faye Yip,

Master en één van de leidende docenten in de traditionele Yang en Sun Stijl.
Ze is één van de eerste personen geweest die de Taiji Kung Fu Fan (Waaiervorm) geleerd heeft en gepromoot, ontworpen door haar vader Professor Li Deyin, met wie zij vanaf haar 7e levensjaar Tai Chi beoefent. Samen met haar man is ze de drijvende kracht achter het Deyininstituut in Engeland. Deze stichting beoogt geen winst en is gericht op het bevorderen van gezondheid en welbevinden door Tai Chi. Faye is tevens meester in de Health Qigongs. Samen met haar man Tary heeft ze de British Health Qigong Association opgericht om een van de populairste Health Qigongs ter wereld te promoten. Daartoe reist ze al enkele jaren door Europa en ontvangt ze gasten in hun eigen instituut.
Meer info te vinden www.healthqigong.org.uk/info/?page_alias=bhqa_about_us

Inhoud van de tweedaagse volgt nog.

8 november 2020

Meditatie in beweging, verzorgd door Karin Lindhout,
Tai Chi Tao Docent en Natuurgeneeskundig Therapeut TCG, eigenaar van Sung Tao.

Kosten:                € 75,-- / € 85,--.
Tijden:                10.00-16.30 uur
Locatie:               Sung Tao, Raadhuisstraat 36 b, Roosendaal
Info:                     Karin Lindhout 06-55778580
                              karin@sungtao.nl
                              www.sungtao.nl

Meditatie in beweging

"Tai Chi is mindfullness, meditatie en stilte in beweging"

Tai Chi heeft zijn fundament liggen in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en Chi Kung. Het beoefenen van Tai Chi heeft veel positieve effecten op onze geestelijke en fysieke gezondheid. Tai Chi Tao – Chi Kung helpt om de energiehuishouding te verbeteren door de interne circulatie van Chi in het lichaam te bevorderen. Het brengt Chi intern en extern in harmonie en zorgt voor balans van Yin en Yang. Hierdoor verbetert de kwaliteit (welzijn) van lichaam en geest en kunnen ziekten en klachten worden voorkomen en is ondersteunend aan het zelf helend vermogen. Daarom wordt Tai Chi Tao en Chi Kung vaak beoefend voor de gezondheid en gepromoot als bewegingsvorm ter ontspanning van lichaam en geest.

Tai Chi wordt daarom ook wel Meditatie en/of Mindfulness in Beweging genoemd. Mindfulness omdat met volle aandacht (geest, bewustzijn) elke fysieke beweging van het lichaam en Chi in en rondom het lichaam bewust wordt waargenomen en geobserveerd. Meditatie omdat door de focus van de geest op de langzaam en zacht uitgevoerde bewegingen de geest in een kalme, ontspannen meditatieve staat komt, die stress en spanning wegneemt en het concentratievermogen verbetert.

Deze bijscholingsdag gaan we in onszelf ontdekken hoe we vanuit ons innerlijke bron, vanuit dantian de beweging kunnen laten ontstaan (Wu Wei) en de bewegingen in elkaar kunnen laten overgaan.

We beginnen met bewegingen vanuit de vijf elementen, welke elementen passen op dat moment bij je? Met deze elementen ga je een kleine vorm of loop creëren.

Dit vormt de basis van waaruit je nieuwe bewegingen vanuit je gevoel kunt laten ontstaan.

Eenvoud + aandacht = meditatie in beweging

Deze dag maakt jou bewust van je creatieve mogelijkheden die je in kan zetten in allerlei Chi Kungs en loopjes voor jezelf en je deelnemers.