Yin Yoga

Yin yoga wordt op vrijdagavond gegeven door yogadocente Kim ter Horst. Het is belangrijk dat je weet dat Yoga functioneel moet zijn, aangepast aan jouw eigen individuele mogelijkheden. Anatomisch zijn we namelijk allemaal verschillend en worden we beperkt door bijvoorbeeld hoe de stand of de lengte van onze botten is. Of doordat we bepaalde spieren en gewrichten heel weinig gebruiken en daardoor wat 'vastzitten'.
We mogen ons op de eerste plaats afvragen bij elke yogahouding: Waarom doen we dit? Wat wil ik bereiken? Wat dien ik te voelen? Wat voel ik ? Het nadoen van een docent geeft wellicht niet het gewenste effect of je gaat jezelf pushen in een houding die voor jouw individuele anatomische bouw gevaarlijk kan zijn.

Wat is Yin Yoga ?

Yin Yoga is bij uitstek geschikt voor mensen die op een functionele, individuele manier met Yoga bezig willen zijn. Je HOEFT er zeker niet lenig voor te zijn. We zijn puur bezig met mindfull de pekken waar het ‘vastzit’ weer los willen maken. Op een rustige, beheerste manier ben je toch effectief bezig en je lichaam soepeler maken. Omdat elke Yin-houding aan te passen is aan jouw lichaam, is Yin Yoga geschikt voor iedereen! Mochten we in de groep toch tegen beperkingen aanlopen, is een privé Yin les altijd een optie.

Bij Yin Yoga blijf je langere tijd (3-8 minuten) in een bepaalde houding waardoor je het bindweefsel (het grootste orgaan van je lichaam omdat het overal aanwezig is) wordt opgerekt. Energetisch gezien open je daarmee ook de energiekanalen die in het bindweefsel stromen en anatomisch gezien vergroot je je bewegingsmogelijkheden. Yin Yoga wordt als meditatief ervaren. Deze passieve, rustige Yoga stijl, daagt je zowel op fysiek als op mentaal/emotioneel vlak uit, om ‘los te laten’ en te ontspannen. Het fysieke en mentale  deel van ons ‘zijn’, is niet los van elkaar te zien. Ze beïnvloedden elkaar continu.

Deelnemen...

Je bent meer dan welkom om met ons mee te doen!

Heb je interesse, dan kun je meer informatie vinden op de website van Kim:

https://iniht.jimdosite.com/

 

 

 

 

 

 

 

 

Yoga - wanneer bij Sung Tao?

 

Op maandagavond wordt yoga verzorgd door Laurence Aerts. 

 

En op dinsdagavond door Jan Zachariasse.