Achtergrond van Sung Tao
bijdrage van Henny van Geel-Sitters


Henny van Geel is Tai Chi Tao / Chi Kung Docente – BOCAM – Natuurgeneeskundig Therapeut TCG

Oprichtster Sung Tao – Ontspannen Levensweg
17 November 1993 Henny van Geel – Sung Tao officieel opgericht

Henny heeft Sung Tao – Ontspannen levensweg opgericht, Tai Chi Tao centrum/ Natuurgeneeskundige praktijk/ HBO Opleidingsinstituut.

Zij heeft eerst de opleiding bij de BOCAM van Ruud Westerkamp gevolgd en zich bekwaamd als Natuurgeneeskundig Therapeut TCG (Traditionele Chinese Geneeskunde).

Door haar grote interesse en passie in Tai Chi en TCG specialiseerde zij zich in de Tai Chi Tao bij Jan Kraak.

Samen met haar man Jan vanuit hun hart en Chi gevoel, hebben ze Sung Tao opgebouwd en groots gemaakt. In het gedachten goed dat Tai Chi Tao voor iedereen is, man, vrouw, jong of ouder, wel of geen beperkingen, iedereen is “NOA“ Welkom.

Ook al is Sung Tao op 01 Januari 2017 overgedragen Henny geeft nog steeds vol passie TCT lessen aan 9 groepen waarvan 7 in Bergen op Zoom. Op vrijdagmiddag een groep binnen Sung Tao in Roosendaalplus een mantelzorggroep.


Ruud Westerkamp - Stichter CNGO – BOCAM opleidingsinstituut- Top Life

Een ware Tai Chi meester, zeker in de Nederlandse Tai Chi geschiedenis, is Ruud Westerkamp .

Hij heeft de Tai Chi - vanuit de TCG - Traditionele Chinese Geneeskunde grote bekendheid gegeven en veel Docenten en BOCAM Therapeuten opgeleid.
Ruud is door Dr Chen Shaowu, directeur van het China – Japan Friend’s Hospital in Beijing en voormalig voorzitter van de WHO van de verenigde Naties benoemd tot special Advisor. In deze functie was hij gerechtigd de Traditionele Chinese Geneeswijze buiten China te verbreiden en bevoegd mensen die zich in het bijzonder inzetten een eretitel te verlenen. Henny van Geel- Sitters mocht deze op 25-06-2007 ontvangen.

Ruud is overleden op 21 Januari 2019, hij laat een rijke erfenis na.


Jan en Alie Kraak: stichter Tai Chi Tao Nederland

Jan Kraak en Alie, stimulerend op de achtergrond, brachten de oorsprong van de Tai Chi, de Chi Kung, de Dao Yin, weer onder onze aandacht. Dit is meer dan 5000 jaar geleden, deze voorgeschiedenis was op de achtergrond geraakt. De Tai Chi Chuan (wat vuist – boksen) betekent, stond meer in de belangstelling, ontstaan als verdediging bij de Shaolin monniken , ongeveer 500 na Chr.

Alie is overleden 27 Januari 2006 – Jan 16 Mei 2008.

Henny heeft zich ook ingezet om de Tai Chi - Tao en de Chi Kung nog meer bekendheid te geven. Dit wordt weer door een aantal opgeleide Docenten binnen Sung Tao door gegeven. De cirkel blijft rond.